Jungle Racea liikuntatunnilla

Jungle Race on luotu peliksi, jota kuka tahansa voi pelata missä tahansa ilman ennakkovalmisteluja. Jungle Racea voi pelata myös ryhmän kanssa. Tässä tulee muutamia vinkkejä, miten valmentaja tai opettaja voi ohjeistaa pelaajat pelaamaan.

Pienissä ryhmissä

Erityisen mielekästä Jungle Race on kaveriporukalla siten, että muodostetaan 3-4 hengen ryhmiä, jotka pelaavat yhdellä puhelimella liikkuen ryhmänä. Ryhmät kisaavat toisiaan vastaan sovitun ajan verran, joka voi olla esimerkiksi 45 minuuttia. Ryhmät näkevät toisensa kartalla ja kilpailevat samoista hedelmistä.

Paremmuus voidaan ratkaista siten, että ensiksi rankataan nopeiten viisi erilaista hedelmää keränneet ryhmät. Ryhmät, jotka eivät saaneet kerätyksi viittä erilaista hedelmä, rankataan hedelmien kokonaismäärän mukaan.

Pareittain

Mikäli kaksi pelaaja lähtee yhdessä pelaamaan omilla puhelimillaan, he saavat kerätyksi samat hedelmät. Jungle Racessa on ominaisuus, että mikäli joku toinen pelaaja on aivan hedelmän napanneen pelaajan lähettyvillä, myös hän saa hedelmän. Tällöin molemmille pelaajille kertyy oma henkilökohtainen liikuntahistoriansa.

Juniorpeliä kentällä

Urheilukentälle tai puistoon voidaan pelistä löytyvän editorin avulla määritellä alue, jossa pelataan Junioripeliä. Pelimuotoja on erilaisia, mutta mainittakoon tässä 3-4 hengen ryhmistä kootut "viestijoukkueet", jotka kisaavat toisten ryhmien kanssa yhtäaikaa siten, että kentällä on kerrallaan yksi pelaaja kustakin ryhmästä ja pelaaja tulee vaihtoon kerättyään hedelmän, tarjoten puhelimen seuraavalla ryhmänsä pelaajalle.

Paremmuus voidaan ratkaista samalla tavoin kuin peruspelissä, että ensikin rankataan nopeiten viisi erilaista hedelmää keränneet ja sen jälkeen eniten hedelmiä keränneet ryhmät.

Kaksoistunnilla kaksi peliä

Kaksoistunnit voi käyttää Jungle Racen parissa esimerkiksi siten, että ensin pelataan Junioripeliä kentällä, ja sitten peruspeliä pienissä ryhmissä.

Pelaajat ja ohjaajat ovat myös kehitelleet omia uusia tapoja toteuttaa liikunta-aktiviteetteja Jungle Racen avulla, emmekä mekään tiedä tai osaa kuvitella niitä kaikkia. Pääasia on, että pääsette nauttimaan liikunnasta, missä muodossa sen sitten toteutattekin.

Jari Haverinen
5.4.2014

Facebook

Kajaani Game Studios Oy
info@kajaanigamestudios.com
Tel. +358 40 556 0081